Werkwijze

TragePost kent een eigen werkwijze en achterliggend idee. Kijk misschien ook even naar de waarden van TragePost, om te zien of ze bij de jouwe aansluiten.

Wie kunnen er meedoen aan TragePost?

Iedereen kan meedoen. We hebben deelnemers van 12 tot ver in de 70 gehad. Je bent dus nooit te oud om mee te doen. Incidenteel doen mensen mee die zelf een kaart sturen maar ze laten ontvangen door (één van) hun ouder(s). Behalve als individu is het ook mogelijk je aan te melden als groep of gezin. Zet dat er wel zo duidelijk mogelijk bij. Wanneer je je aanmeld, geef je je postadres door en geef je een korte beschrijving van jezelf, groep of gezin. Regelmatig starten er nieuwe TragePost-groepen. Via de nieuwsbrief en sociale media word je daarvan op de hoogte gehouden.

Na aanmelding voor een TragePost-groep

Het contact met TragePost verloopt via e-mail (info@tragepost.nl) . Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de naam en het tragepost-emailadres van jouw chef, zoals de aanspreekpunten van onze postgroepen worden genoemd. Het contact met  de andere TragePost-deelnemers verloopt alléén via de post. TragePost deelt nooit e-mailadressen van deelnemers onderling.

In de week voordat jouw TragePost-groep start, ontvang je de adressenlijst. Een adressenlijst bevat 12 postadressen en duurt dus 11 weken.

Iedereen heeft een eigen nummer op de adressenlijst en dat nummer blijft van jou. De eerste week stuur je een kaart aan degene die na jou op de lijst staat. De tweede week de volgende en zo verder. Wanneer je onderaan de lijst bent gekomen, ga je verder met nummer 1. Totdat de periode afgelopen is. Dan heb je post uitgewisseld met iedereen op de adressenlijst.

Ben je een keer een week niet aan TragePost toegekomen? Dan kun je alsnog een kaartje sturen naar het adres van de week ervoor. Tegelijkertijd met een kaartje voor het adres dat deze week aan de beurt is voor jou. Al is het natuurlijk het leukste als iedereen elke week zijn kaartje op tijd verstuurt.

Persoonlijke informatie: wat vertel je over jezelf?

Op de adressenlijst is er ruimte om iets te vertellen over jezelf. Waarschijnlijk is dat niet iets wat je heel vaak doet en kan het als een drempel voelen. Laat je vooral niet tegenhouden. Je kunt jezelf (en eventuele huis- of groepsgenoten) meteen voorstellen, maar dat hoeft niet. Je kunt je ook aanmelden en de persoonlijke informatie later nog in- of aanvullen. Maar om je alvast wat ideeën aan de hand te doen: je kunt iets vertellen over een hobby of “eigen aardigheid”. Bijvoorbeeld: ik ben liefhebber van (kaarten met) wolken/ poëzie/ humor/ natuur/ kunst/ honden etc. Of misschien kun je wat peptalk gebruiken, wat extra moed omdat je in een lastige periode zit. Wie weet kan degene die jou een kaartje stuurt daarbij aansluiten. Maar ook dat is niet verplicht. Wij willen TragePost laagdrempelig te houden. Een eenvoudige kaart met groet is al fijn.

Hier vind je ideeën wat je kunt schrijven bij de persoonlijke informatie.

Ervaringen van deelnemers die de  ‘Persoonlijke informatie’ hadden ingevuld:

Je krijgt hierdoor persoonlijkere kaartjes. Ik vond het zelf ook leuk om te kijken of ik iets passends kon vinden voor geadresseerde’. Esther

Je kunt aanhaken bij (gedeelde) interesses etc. De mensen van wie ik post kreeg, deden hun best op een creatief kaartje en/of een persoonlijke tekst. Bijzonder!’ Greetje

Juist dat leverde de leukste reacties op. En zo denk je iemand een klein beetje te kunnen kennen. Dat maakt het versturen minder anoniem’. Hedi