Werkwijze

Op deze website vertellen we over TragePost: de werkwijze en het idee dat erachter zit. Kijk ook even naar de waarden van TragePost Ze geven een mooie samenvatting van ons verhaal.

Aanmelden voor TragePost

Aanmelden kan als individu, maar ook als groep of gezin. Wanneer je je aanmeld, dan geef je door: je postadres, een persoonlijk verhaaltje en aan welke groep je wilt meedoen. Regelmatig starten er nieuwe TragePost-groepen. Via de nieuwsbrief word je daarvan op de hoogte gehouden.

Na aanmelding voor een TragePost-groep

Het contact met TragePost verloopt via e-mail. Je krijgt te horen wie de chef is van je TragePost-groep. De chef van je deelnemersgroep is je aanspreekpunt bij vragen. Zij is de enige persoon met wie je e-mailcontact hebt. Contact met andere TragePost-deelnemers verloopt alleen via de post.

In de week voordat jouw TragePost-groep start, ontvang je de adressenlijst. Een adressenlijst bevat 12 postadressen en duurt dus 11 weken.

Iedereen heeft een eigen nummer op de adressenlijst en dat nummer blijft van jou. De eerste week stuur je een kaart aan degene die na jou op de lijst staat. De tweede week de volgende en zo verder. Wanneer je onderaan de lijst bent gekomen, ga je verder met nummer 1. Totdat de periode afgelopen is. Dan heb je post uitgewisseld met iedereen op de adressenlijst.

Ben je een keer een week niet aan TragePost toegekomen? Dan kun je alsnog een kaartje sturen naar het adres van de week ervoor. Tegelijkertijd met een kaartje voor het adres dat deze week aan de beurt is voor jou. Al is het natuurlijk het leukste als iedereen elke week zijn kaartje op tijd verstuurt…

Persoonlijk verhaaltje

Op de adressenlijst is er ruimte om iets te vertellen over jezelf. Een persoonlijk verhaaltje. Je kunt jezelf (en eventuele huisgenoten) voorstellen, maar dat hoeft niet. Iets vertellen over een hobby of “eigen aardigheid” kan ook. Bijvoorbeeld: ik ben liefhebber van (kaarten met) wolken / poëzie / humor / natuur / kunst / honden etc. Of heb je een knuffel nodig, wat extra moed omdat je in een lastige periode zit. Wie weet kan degene die jou een kaartje stuurt daarbij aansluiten. Maar ook dat is niet verplicht. Wij willen TragePost laagdrempelig te houden. Een eenvoudig kaartje met groet is al fijn.

Ervaringen van deelnemers met ‘Persoonlijk verhaaltje’:

Je krijgt hierdoor persoonlijkere kaartjes. Ik vond het zelf ook leuk om te kijken of ik iets passends kon vinden voor geadresseerde’. Esther

Je kunt aanhaken bij (gedeelde) interesses etc. De mensen van wie ik post kreeg, deden hun best op een creatief kaartje en/of een persoonlijke tekst. Bijzonder!’ Greetje

Juist dat leverde de leukste reacties op. En zo denk je iemand een klein beetje te kunnen kennen. Dat maakt het versturen minder anoniem’. Hedi

TragePost waarden