Het verhaal van TragePost

TragePost is als kleinschalig initiatief bedacht en opgezet door Marieke Vader–Vink. Tijdens een mindere periode in haar leven had ze behoefte aan meer ‘traagheid’. Momenten van echte aandacht. En hoe kan dat beter dan door het schrijven, en soms ook maken van een kaart. Tegelijkertijd wilde ze die niet alleen sturen maar ook ontvangen. En zo is het idee van TragePost geboren.

Een TragePost-groep geeft deelnemers de mogelijkheid om contact te leggen met onbekenden via het uitwisselen van kaarten. Niet random en niet eenmalig maar juist door de aansluitende periode stuurt en krijgt iedereen elke week een kaart in de brievenbus. Een aantal weken achter elkaar een verrassing in de brievenbus doet veel mensen goed is de ervaring.

In het najaar van 2018 is gestart met één deelnemersgroep en in het najaar van 2020 werd TragePost een stichting. Sindsdien groeit ze gestaag door want in 2023 gaan er al 25 groepen van start. Ook de groep van vrijwilligers die de stichting draaiende houdt, groeit nog steeds. Behalve een bestuur zijn dat ook veel chefs. We kijken ernaar uit een grote(re) community te vormen die door de kleine groepen toch intiem aan blijft voelen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen dan kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief, de TragePostbode.

Heb je vragen of ideeën ? Mail dan naar info@tragepost.nl

Met dank aan onze webdesigner Addy dainamics.nl