Waarden van TragePost

De kleine goedheid

Het gaat hierbij om een uitwisseling van kleine goedheid* tussen twee mensen. Even aan elkaar denken door middel van een kaartje. Met als resultaat een genietmomentje voor verzender en ontvanger. (*’de kleine goedheid’ / ‘la petite bonté’ – Bron: Dirk de Wachter en filosoof Emmanuel Levinas)

Traag

Voor TragePost moet je even gaan zitten om een kaartje te schrijven. Daarna wandel je naar een brievenbus. Dat is fijn ter afwisseling van een druk leven. Maar ook fijn voor mensen die ‘niet zo hard kunnen rennen’.

Op eigen wijze

Iedereen doet mee op zijn of haar eigen wijze. Je kunt een uitgebreid verhaal op een kaart schrijven of een leuke wens of groet. De ene week ontvang je een prachtige zelfgemaakte kaart, de andere week heeft iemand met liefde een mooi kaartje voor je uitgezocht. Bij TragePost is dat allemaal goed. TragePost creëert op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om met verschillende mensen kennis te maken. TragePost kan het begin zijn van meer contact en ontmoeting. Individueel of als deel van de groep. Maar het hoeft niet; dat bepaalt ieder voor zich.

Persoonlijk

Elke schrijft een ‘persoonlijk verhaaltje’ dat bij je adres op de adressenlijst komt te staan. Met bijvoorbeeld korte uitleg over wie je bent, waar je blij van wordt of wat je bezighoudt. Zo wordt TragePost persoonlijk en kunnen deelnemers gericht aandacht geven aan de ander. Met als gevolg verrassende, leuke en persoonlijke post.

Aandacht

Meedoen aan TragePost is niet geheel vrijblijvend. Iedere deelnemer doet zijn best om elke week een kaartje te sturen. Dat vraagt aandacht en inzet. En heeft effect… Het zien liggen van een vrolijke kaart op de deurmat kan iemands lichtpuntje van de dag zijn.

Verbinding

TragePost kent een beweging van geven en ontvangen. Dat creëert verbinding. Deelnemersgroepen worden begeleid door een ‘chef TragePost’. Zo’n chef is een verbindende schakel voor een deelnemersgroep. Bij regionale doelgroepen kan een chef ontmoetingen initiëren – voor wie wil. Ook verbinding tussen TragePost en andere organisaties is mogelijk. Dit soort verbinding (samenwerking) leidt tot versterking van elkaar.