Waarden van TragePost

De kleine goedheid

Bij TragePost zijn we geïnspireerd geraakt door ‘de kleine goedheid/la Petite bonté’ van Dirk de Wachter en filosoof Emmanuel Levinas. Die kleine goedheid is bij ons de uitwisseling van een kaart. Even aan elkaar denken, met aandacht bij de ander zijn met als resultaat een genietmoment voor verzender en ontvanger.

Traag

Voor TragePost hoeft het leven niet altijd gehaast en snel. De vertraging brengt TragePost aan door het uitzoeken of maken van een kaart. Vervolgens  moet je even gaan zitten een tekst te bedenken en te schrijven. Daarna wandel je naar een brievenbus. Een heerlijke afwisseling van een druk leven, maar zeker ook voor mensen die ‘niet zo hard kunnen rennen’. Eindelijk een activiteit die past bij het voor hen haalbare tempo.

Op eigen wijze

Bij TragePost doet iedereen eigen wijze mee. Met een uitgebreid verhaal op een kaart of een leuke wens of eenvoudige groet. Alles mag en is goed. De ene week ontvang je een prachtige zelfgemaakte kaart, de andere week heeft iemand een passende voor je uitgezocht. TragePost creëert op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om met verschillende mensen in contact te komen en je te laten verrassen. Het kan het begin zijn van meer contact en ontmoetingen. Individueel of als (deel van de) groep. Maar het hoeft niet; dat bepaalt ieder voor zich.

Persoonlijk

Iedereen die zich aanmeldt voor een groep schrijft  kort iets over zichzelf. Dat komt bij je adres op de adressenlijst komt te staan. Je kunt bijvoorbeeld iets schrijven over wie je bent, waar je blij van wordt of wat je bezighoudt. Zo jij eenvoudiger een kaart voor iemand kopen, maken of schrijven en kunnen de andere deelnemers dat eenvoudiger gericht aan jou doen. Met als gevolg dat je elke week verrassende, leuke en vooral persoonlijke post ontvangt.

Verbinding

Eigenlijk vinden we verbinding bij TragePost het allerbelangrijkste. Wanneer je je niet verbonden voelt met anderen ligt eenzaamheid op de loer. TragePost kent een beweging van geven en ontvangen, wat die verbinding creëert tussen de deelnemers. Daarnaast begeleid een zogeheten ‘chef’ de deelnemersgroepen tijdens de postweken en vormt daarmee de verbindende schakel voor de groep maar ook met de stichting. Voor de Leidsche Rijn-groepen is afsluitend een bijeenkomst voor de groep in Boerderij de Hoeftuin, zodat ook echte ontmoetingen gefaciliteerd zijn.

TragePost als Stichting zoekt ook nadrukkelijk verbinding met andere organisaties, waardoor we elkaar verder kunnen helpen en versterken.

TragePost met gezin