Veel gestelde vragen

Op de website van postNL is informatie te vinden over tarieven en het gebruik van oude postzegels. Ook kun je daar informatie opzoeken over het gebruik van decemberzegels.

Leuke postzegels maken TragePost gezelliger. In winkels is er vaak weinig keus in postzegels. Maar in de webshop van PostNL vind je een mooi aanbod.

Dat is vervelend en een risico bij het verzenden en ontvangen van post. Je zult het zelf moeten betalen. We gaan ervan uit dat deelnemers van TragePost hun best doen om gepast te frankeren. Je kunt melden bij de TragePost-chef van jouw groep dat je een boete hebt gehad. Dan kan de chef de verzender attenderen op het probleem en wordt herhaling voorkomen.

TragePost is niet verantwoordelijk voor het aankomen van post. Je kunt het wel bij de TragePostchef van je groep melden. Soms kunnen we achterhalen wat er aan de hand is en of het een misverstand betreft. Soms komt de TragePost iets later alsnog.

Het kan ook gebeuren dat TragePost kwijtraakt en de ontvanger nooit bereikt. Dat is natuurlijk vervelend. Misschien heb je het idee dat er vaker post kwijtraakt onderweg naar jou. Of je denkt dat er vaker post kwijtraakt die je in een bepaalde brievenbus doet. Je kunt altijd een klacht in dienen bij PostNL. Wie weet dat zij er iets aan kunnen doen.

Bij TragePost wordt er soms wat traag gereageerd. Je krijgt binnen twee weken een reactie. Soms komt post van ons in je spambox, dus check die altijd als je mail van ons verwacht. Heb je een bevestiging van deelname gehad en ben je ingedeeld bij een groep? Dan loopt het contact daarna via de chef van je groep. Ook die mail kan de eerste keer in je spambox komen. Uiteraard kun je ons ook altijd mailen als je denkt dat je e-mail mist.

Een kaartje hoeft (bijna) niets te kosten. Zie inspiratie. Helaas hebben we geen sponsor voor postzegels. We hopen dat je zo nodig zelf een sponsor kunt vinden voor jouw TragePost-deelname… Of dat je van verschillende mensen een velletje postzegels kunt krijgen.

… maar die heel graag leuke / persoonlijke kaartjes wil ontvangen via TragePost. Kan dat? Ja dat kan! Je kunt het adres van die persoon op een adressenlijst laten zetten in een TragePost-groep. Hij of zij krijgt dan wekelijks gezellige post, gedurende 4 maanden of 6 maanden. En jij stuurt dan elke week een kaartje naar iemand van de adressenlijst, namens (of samen met) de persoon die post ontvangt. Goed idee? Vermeld dan bij aanmelden duidelijk dat jij post verzendt voor een ander adres.

TragePost is in eerste instantie opgezet om iets kleins en positiefs uit te wisselen via de post. Je hoeft niet te reageren op wat je ontvangen hebt. Geniet er vooral van! Mocht je een kaartje terug willen sturen, dan mag dat wel natuurlijk. TragePost kan het begin zijn van meer contact en ontmoeting. Individueel of als deel van de groep. Maar dat hoeft niet. Dat bepaalt ieder zelf. Er zijn TragePost deelnemers die alleen meedoen vanwege het contact via een gezellig kaartje.

TragePost postzegel met rand afbeelding groot