TragePost en taalcoach Joop

Alleen al het uitleggen van het idee van TragePost aan mijn twee leerlingen bracht een waardevolle lading gespreksstof op gang!’ Joop

‘Wij – Geke en ik – wonen nog maar een twee jaar in Utrecht. Er was mij veel aan gelegen om zo snel mogelijk mensen te leren kennen. Daartoe zette ik een stapje extra in vrijwilligerswerk, dat ik sinds mijn pensionering ook al met veel plezier op de Veluwe deed. Zo ben ik klusjesman voor De kracht van Zuilen en het Oog voor Zuilen; fluit ik voetbalwedstrijden bij USV Elinkwijk.

Ook ben ik met veel plezier taalcoach. Dat doe ik voor de organisatie Taal Doet Meer. Vooral in die laatste hoedanigheid zag ik mogelijkheden in TragePost. Het is mooi om te zien dat zowel TragePost als Taal Doet Meer mensen met elkaar in verbinding brengt. Samen met mijn leerlingen deed ik mee aan de TragePost Utrecht900 editie en maakten we kennis met verschillende inwoners van Utrecht. Wat helpt taal toch enorm bij het leggen van contact. Alleen het uitleggen van het idee van TragePost aan mijn twee leerlingen bracht een waardevolle lading gespreksstof op gang! Ik had daarom alleen al in de fysieke kennismaking in Leidsche Rijn veel zin! Daar konden mijn leerlingen immers ook spreken in het Nederlands! Helaas lukte het uiteindelijk niet om samen met mijn leerlingen te komen en ben ik alleen gegaan. Ik hoop van harte dat beide organisaties elkaar kunnen vinden bij een nieuwe editie van TragePost, waaraan ik zelf zeker weer mee ga doen!’

Iets meer over Joop: Naast al zijn vrijwilligersklussen werkt hij ook regelmatig aan zijn houten beelden in zijn atelier. Op www.joopdmtadema.jimdo.com kan je zijn werk zien.