Herfst bij TragePost

Met één gestempeld herfstblad op een kaartje of een envelop heb je al een verrassend effect! Brunette laat zien dat je er iets prachtigs van kan maken. Door te stempelen met acrylverf. Dat koop je bijvoorbeeld bij de Xenos of de Hema. Wil je jezelf verwennen met goede acrylverf, dan is acrylverf van het merk ‘Amsterdam’ aan te raden. Verder heb je een dikkere kwast nodig. Maar met de zachte kant van een schuursponsje kan je ook verf op het blad brengen. Druk het blad met de onderkant (de nerf) in de verf. Of breng verf aan met een kwast of spons. Plaats op de ondergrond op de gewenste plek en druk licht aan.

Je kunt de bladeren van te voren drogen in een zwaar boek. Maar dat hoeft niet. Zorg voor wat dikkere kartonnen kaartjes, dan werkt stempelen het beste. Want door de verf kan het karton een beetje krom trekken. Dat is weer op te lossen door er een zwaar boek op te leggen nadat het kaartje is opgedroogd.

Meerdere materialen en technieken gebruiken met tips van Brunette

  • Meer materiaal in en om het huis waar je mee kunt stempelen: ribbelkarton, bloemen en grassen, bubbeltjes plastic, (natuur)spons, touw, etc.
  • Je kunt kaartje voor kaartje maken. Maar ook op 1 groter stuk karton stempelen en daar meerdere kaarten uit knippen / snijden.
  • Maak gebruik van een schilderspalet (of stuk folie / bordje) om kleuren te mengen.
  • Begin met de achtergrond; strijk met een grove kwast meerdere kleuren ton-sur-ton naast elkaar op een vel papier of karton. Laat drogen, dit kan ook met een föhn.
  • Nu kan je bijvoorbeeld ribbelkarton (van een doos bijvoorbeeld of uit een verpakking) of bubbeltjes plastic gaan stempelen op je ondergrond. Een (natuur)spons of touw geeft ook een mooi effect. Gebruik hiervoor een contrasterende kleur die je met een penseel op het materiaal aanbrengt. Laten drogen.
  • Hierover kan je gaan stempelen met bladeren of bloemen met verschillende kleuren verf. Druk het blad met de onderkant (de nerf) in de verf op je verfpalet. Of breng verf aan met een penseel of spons. Plaats op het karton op de gewenste plek en druk licht aan.
  • Het gaat om veel, heel veel laagjes dus geduld is ook een ingrediënt. Ook met het herfstblad kan je meerdere laagjes stempelen. Als de kaart ‘af’ eruitziet is dat laagje genoeg. Anders kan je er nog een keer overheen stempelen.
  • Gebruik je fantasie en experimenteer vooral! Kijk in en om het huis wat je nog meer kan gebruiken om mee te stempelen. Je kan natuurlijk ook stempels gebruiken die je in huis hebt. Als je tevreden bent: goed laten drogen.
  • Bepaal een uitsnede voor je kaart door het mooiste deel uit te snijden of te knippen en plak deze op een mooi papier of kaart. Je TragePost is klaar om te versturen!

Foto en idee: Brunette van www.goeiedingen.nl/beeld-bakker-bru/