Voor wie is TragePost?

Meedoen met TragePost kan als individu, maar ook als groep of gezin. Elke week post versturen vraagt inzet en aandacht. Dus doorzettingsvermogen is belangrijk – om teleurstelling bij andere TragePost deelnemers te voorkomen.

TragePost basisgroep

Kies je voor de ‘TragePost basisgroep’? Dan kies je voor een kaartje sturen en een kaartje ontvangen. Zonder verwenadressen.

TragePost met verwenadres

Wanneer TragePostdeelnemers eenmaal een kaartje sturen, dan volgen er meer… Voor sommige deelnemers is het een kleine moeite om maandelijks een extra kaartje te sturen.

Daarom hebben we ook ‘verwenadressen’. Dit is een adres van iemand die door omstandigheden wel een lief kaartje kan gebruiken. Als deelnemer kun je maandelijks dus een extra verwenadres ontvangen om post aan te sturen. Je kiest dan voor de optie ‘TragePost met verwenadres’.

Voor een TragePostverwenadres komt in aanmerking: iemand die in een moeilijke periode zit of iemand die om bepaalde redenen een hart onder de riem kan gebruiken. Het kan ook een stel of gezin zijn. Als TragePostverwenadres ontvang je gedurende een maand enkele kaartjes.

Wil je iemand aanmelden hiervoor? Vraag eerst of die persoon het goed vindt dat zijn / haar adres wordt doorgegeven aan TragePost en aan de deelnemers die post gaan versturen. Je kunt eventueel ook ‘extra informatie’ geven over die persoon. Mensen die een kaartje sturen, kunnen daarbij aansluiten. Dus bijvoorbeeld van welke kaartjes die persoon blij wordt.

Aanmelden van een verwenadres kan tot 1 februari 2020, tenzij er voor die tijd al genoeg verwenadressen zijn. Stuur een mailtje met het adres en ‘extra informatie’ naar marieke@tragepost.nl link Dan hoor je binnen twee weken of jouw verwenadres kaartjes gaat ontvangen.

Iets vertellen over jezelf

Op de adressenlijst is er ruimte om iets te vertellen over jezelf. Je kunt jezelf (en eventuele huisgenoten) voorstellen, maar dat hoeft niet. Iets vertellen over een hobby of “eigen aardigheid” kan ook. Bijvoorbeeld: ik ben liefhebber van (kaarten met) wolken / poëzie / humor / natuur / kunst / honden etc. Of heb je een knuffel nodig, wat extra moed omdat je in een lastige periode zit. Wie weet kan degene die jou een kaartje stuurt daarbij aansluiten. Maar ook dat is niet verplicht. Wij willen TragePost laagdrempelig te houden. Een eenvoudig kaartje met groet is al fijn.

Ervaringen van deelnemers met ‘Iets vertellen over jezelf’:

Je krijgt hierdoor persoonlijkere kaartjes. Ik vond het zelf ook leuk om te kijken of ik iets passends kon vinden voor geadresseerde’. Esther

Je kunt aanhaken bij (gedeelde) interesses etc. De mensen van wie ik post kreeg, deden hun best op een creatief kaartje en/of een persoonlijke tekst. Bijzonder!’ Greetje

Juist dat leverde de leukste reacties op. En zo denk je iemand een klein beetje te kunnen kennen. Dat maakt het versturen minder anoniem’. Hedi